Practicant amb el canvi i l’agitació

Estimada Sangha,

Estem entrant en una nova dècada en 2020. En aquest món, estan passant molts canvis a una velocitat exponencial. Tal com és el procés natural, el bo ve amb el dolent. Veiem gestes lloables en ciència i tecnologia, al mateix temps desastres climàtics més freqüents i impredictibles i ara Covid-19, en tot el món, que causen molt de patiment. Els trastorns polítics i econòmics estan apareixent en més llocs. Moltes coses estan canviant, canviant, canviant, sense parar. En el futur, potser apareguin problemes més grans. Però una mala situació és una bona situació; Una bona situació és una mala situació. Per tant, la nostra creixent mala situació pot ajudar-nos a trobar el Gran Camí.

Buda ens va ensenyar més que només com tenir una bona vida. Quan veiem el sofriment a dins i al voltant de nosaltres, hem de plantejar una gran pregunta: Què és això? Què és la vida? Què sóc jo? Ara és el moment perfecte per aprofundir en el nostre cor i ment, i despertar. Despertar a la nostra veritable naturalesa, al potencial infinit que tenim dins nostre per ajudar els altres. Conreï la veritable llavor que tenim dins. Aquí hi ha paraules de el Mestre Zen Seung Sahn per encoratjar-lo:

“La fi d’aquest món significa el començament del món. Has entendre això, d’acord? Molta gent vol bon gust, bon temps, bon sentiment. Això és només desig, no? Quan les fruites creixen, primer tenen un color molt bo, però encara no estan madures. Quan madura, desapareix una mica de color. Llavors és molt dolç, molt dolç. Té bon gust. Però més temps, llavors es podreix. Quan està podrit, apareix la llavor correcta. Molta gent vol bon gust, però aquesta fruita, aquest món, el seu sabor no importa, d’acord? Tot completament podrit, després la llavor cau a terra, després torna a sortir i novament es converteix en fruit. Llavors, no només vull bon gust. El gust no importa, entens? El teu pensament, la teva situació, el teu cos, tot aviat es podrirà. Quan la teva situació, el teu cos i tot està podrit, però dins del teu centre hi ha força, apareix la teve llavor correcta. Si trobes la teva llavor, no moriràs. La teva llavor no té vida, ni mort. Així que hem de trobar la nostra veritable llavor, llavors només ajudar a aquest món “.

Que tots els éssers despertin a la nostra naturalesa de Buda i ho facin en 2020.

Hapchang

Mestre zen Dae Bong