Postració de peu completa

1. Poseu les mans en hapchang (els palmells junts com es mostra a la imatge), els peus junts.

P10707892.jpg

2. Inclineu-vos completament desde els malucs, mantenint l’esquena recta perquè el pit estigui paral·lel al terra. El cap ha d’estar inclinat i les mans han de romandre a prop del cos.

P1070802.jpg

3. Torna a la posició de peu.

P1070795.jpg

 

Quan s’utilitza:

 1. Per a salutacions a monjos i monges quan no són a la sala Dharma (quan habitualment fem una postració).
 2. Per entrar o sortir de la sala Dharma.
 3. Sempre que creueu per davant de l’altar a menys de tres metres, excepte durant la mediació caminant, heu d’inclinar-vos davant el Buda seguint aquesta forma.
 4. Al començament i al final d’un conjunt de postracions.

Postracions

1. Comenceu en posició de peu amb els peus junts i les mans en hapchang.

prostration-front-1.jpg

2. Deixeu-vos caure suaument de genolls, però mantenint-vos en posició vertical asseguts sobre els talons amb les mans en hapchang.

prostration-front-2.jpg

3. Deixeu-vos caure cap endavant fins estar a quatre potes de manera que la mà dreta quedi davant del genoll dret i el mateix per l’esquerra.

prostration-front-3.jpg

4. Reclineu-vos cap enrere i cap avall de manera que la part posterior us toqui els talons i el front toqui el terra. En aquesta posició, girar les mans (els palmells cap amunt), tocant l’estora al costat de les orelles i creuar el peu esquerre sobre el dret. Quedeu-vos un moment en aquesta posició.

prostration-front-4.jpg

5. Alçeu-vos cap endavant i cap amunt de manera que torneu a la posició «quatre potes».

prostration-front-5.jpg

6. Assegueu-vos sobre els talons i torneu a una posició vertical amb les mans en hapchang, reposant de nou sobre els coixinets dels peus.

prostration-front-6.jpg

7. Torneu a la posició vertical.

prostration-front-11.jpg

Forma alternativa:

 • Desde la posició de genolls empenyar amb les mans per tornar a la posició de peu. De vegades, això és necessari si el nostre cos no està bé o tenim malament els genolls o el nostre equilibri no és bo.

Errors comuns:

 1. No anar fins a la estora.
 2. Els peus no estan creuats.
 3. No tenir les mans en hapchang mentres pugeu.
 4. Aixecar les mans per sobre de la base del coll a mesura que pugeu.
 5. Quan ens postrem durant el cant de l’Homenatge als Budes, donar cops de peu o voltes als peus per treure’s l’habit de Dharma Teacher. La forma correcta és posar les mans més enfora (potser un peu davant de l’estora) i això us traurà la túnica dels talons.
 6. Durant les postracions de peu al començament i al final del conjunt de postraciós, no portar les mans en posició hapchang al començament i al final de la postració quan el cos està en posició vertical.
 7. No inclinar-se juntament amb altres persones: el professor de més alta categoria comença les postracions i marca el ritme.

108 Postracions

Forma:

 1. Comença en la posició de postració de peu amb els peus junts i les mans en hapchang.
 2. Fer una postració completa dret.
 3. Fer 108 postracions.
 4. Al final de la 108a prostració, torneu a la posició de genolls i, després, torneu a inclinar-vos cap a la posició de prostració completa (el cap tocant l’estoreta), sovint es denomina «mitja postració».
 5. Torneu a la postració de peu.
 6. Fer una postració completa dret.

©kwanumzen.org