Dites del Mestre Zen Kyong Ho (Part 2)

6) Fes amics però no esperis cap benefici per a tu. L’amistat únicament per a un mateix perjudica la confiança. Així que un sabi va dir una vegada: “Tingues una amistat duradora amb puresa al cor”.

7) No esperis que altres segueixin la teva direcció. Quan passa que altres t’acompanyen, això resulta en orgull. Així que un sabe va dir una vegada: “Fes servir la teva voluntat per portar pau entre les persones”.

8) No esperis recompensa per un acte de caritat. Esperar alguna cosa a canvi porta a una ment que intriga. Així que un sabi va dir una vegada: “Rebutja la falsa espiritualitat com un parell de sabates velles”.

9) No busquis guanys més enllà del que val el teu treball. Adquirir falsos beneficis fa un ximple (d’un mateix). Així que un sabi va dir una vegada: “Sé ric en honestedat”.

10) No tractis d’aclarir la ment amb una pràctica severa. Tota ment arriba a odiar la severitat, i on és la claredat en la mortificació? Així que un sabe va dir una vegada: “Aplana un camí a través de la pràctica severa”.

11) Sigues igual amb tots els obstacles. Buda va aconseguir la Il·luminació Suprema sense impediments. Els que busquen la veritat són educats en l’adversitat. Quan s’enfronten a un obstacle, no poden ser superats. Després, tornant lliures, el seu tresor és gran.

El Mestre Zen Kyong Ho (1849-1912) va ser el besavi del Mestre Zen Seung Sahn