Connexió universal

Així que practiquem estar presents, practiquem estar en aquest moment, estar disponibles en aquest moment, i comencem a enfilar l’experiència dels moments de presència. Podem parlar d’això com a veritable «jo» i també com la interconnexió que tenim, el nostre interser, del què parla Thich Nhat Hanh: La completa connexió i unitat que som amb aquest univers. I aquesta experiència no és extraordinària. Tots -tots els éssers humans- tenen aquesta experiència. Cada dia. Moltes moltes vegades al dia. Simplement no connectem aquests moments prou com per notar-ho sempre.

Practiquem això, i descobrim per nosaltres mateixos, des de la nostra pròpia experiència, que estem completament connectats. La nostra mestra zen de l’Escola, Bobby Rhodes, un cop va fer servir aquest exemple, que em va encantar. Va aixecar les dues mans i va dir: «La meva mà dreta és més forta que l’esquerra. Però la meva mà dreta mai li diu a la meva mà esquerra: “No ets bona”. Ets inadequada. No m’agrades “.» Ja saps. Es s’ajuden entre si. Treballen juntes. Són part del mateix cos.

Aquestes experiències d’estar connectats amb aquest univers i entre nosaltres, podem construir sobre elles, i podem veure per nosaltres mateixos que una altra persona és part de nosaltres. Aquest vel que pot ser tan gruixut entre nosaltres i els altres, o entre nosaltres i aquest moment, pot començar a suavitzar-se i fer-se diàfan, i podem experimentar-ho nosaltres mateixos. No com una idea, sinó com una veritat. Que no estem separats del món. Cada vegada que fem alguna cosa per complet, aquest és el cas. Practiquem estar presents; practiquem la investigació en aquest moment, la ment oberta, el cor obert, en aquest moment de la nostra vida i ho portem fins i tot als llocs on això és difícil de fer. Aquells llocs on sentim por, on sentim vergonya, on ens sentim separats, on creiem que estem separats. Practiquem per poder portar aquesta indagació i obertura a aquests llocs permetent que la nostra veritable naturalesa funcioni amb menys obstacles.

–Per Nancy Brown Hedgpeth JDPSN