La nostra força i compassió originals

Practicar amb ‘no-sé’ vol dir practicar amb una consciència focalitzada juntament amb la pregunta: Què és això? Quan passa una cosa tan gran com el canvi climàtic de la Terra, pot ser difícil enfrontar-ho i saber què fer. Pot existir la tendència a voler posar els nostres caps a la sorra.

Quan vaig entendre per primera vegada que les capes de gel s’estan fonent a un ritme molt més ràpid del que s’havia predit prèviament i, en conseqüència, el nivell de la mar està augmentant ràpidament, un dels meus pensaments va ser: “Oh, tot això està succeint en la meva vida! Els éssers humans han existit per milers d’anys. per què ha de succeir això quan estic viva? “Bé, aquest pensament és un exemple perfecte d’afecció a un mateix i als altres. També és un exemple d’afecció a el temps i a l’espai. No és un bon exemple de no-sé! Va venir de sentir por: por pel meu fill, els meus néts, per la humanitat, els animals, els rius, els oceans. . . és tan difícil de concebre.

Quan podem prendre la por i simplement posseir-la i aprendre d’ella, això és el nostre no-sé retornant-nos a la nostra força i compassió originals. Amb la nostra respiració, moguem la por i la tristesa cap avall des del nostre cap, cap avall des del nostre cor, fins al nostre centre i preguntem-nos: “Què puc fer? Com puc ajudar? “El nostre vot pot cobrar vida quan podem respirar al nostre fort centre. Aquesta és la nostra pràctica.

Kwan Seum Bosal significa: “Escolta els crits de l’univers”. Plora, tem i entra a les lliçons que aquest univers està donant constantment. Entra en el desconegut, davant els pensaments de el cel i l’infern, pèrdua i guany. Necessitem moure’ns incondicionalment a la vida, i a causa de la nostra por i tristesa, trobarem el nostre centre. El nostre vot i direcció hi són. Quan ho aconseguim, realment podem trobar la manera d’ajudar a aquesta cosa que anomenem Terra.

Per la mestra zen Soeng Hyang