Els ensenyaments del Mestre Zen Man Gong (part 1)

Què sóc? La necessitat de trobar el teu veritable jo.

1. Es diu que l’ésser humà és el més preciós de totes les coses perquè pot assolir la seva veritable naturalesa.

2. La veritable naturalesa significa la llibertat total, responsabilitzant-se de la pròpia vida; però els éssers humans rarament són lliures en qualsevol moment o lloc. No poden controlar la seva vida perquè el seu pensament il·lusori (el petit «jo») es converteix en l’amo mentre la seva veritable naturalesa és només l’esclau.

3. El petit «jo», el pensament il·lusori, és el fruit de la veritable naturalesa, sorgeix del desig egoista. La veritable naturalesa (ment clara o ment bodhisattva) és la ment correcta, que no té principi ni final; no té existència ni extinció, però no li manca res.

4. En què es diferencia un ésser humà que ha perdut de vista la seva veritable naturalesa respecte d’un animal que només persegueix sexe i menjar instintivament? Per molt important o famós que siguis, si no assoleixes la teva veritable naturalesa, ets com una molècula, sotmesa als quatre tipus de naixement i mort i als sis regnes de l’existència (samsara).

5. Al nostre món, la majoria de persones viuen juntes, compartint un estil de vida, seguint sense consciència el seu karma. Les seves vides passen simplement, sense direcció. Inconscients al terrorífic esdevenir. Quan arriba la mort, estan cecs i no perceben el que els espera.

Del llibre, The Teachings of Zen Master Man Gong.