Despertar del somni

Us explicaré una història. Hi havia un noi que va anar al seu psicoterapeuta al·legant que tenia un gran problema i que ja l’havia estat molestant durant un any.

«Vaig a dormir cada dia, i tinc un somni a la nit. Els ratolins estan jugant al futbol. És una lliga regular, i cada dia, els ratolins de Varsòvia estan jugant contra ratolins en un equip diferent, i ha estat així durant un any. Ja no vull veure-ho més. Que hauria de fer?»

I el metge diu: «Està bé. Ve de l’estrès. Tinc aquestes píndoles; aquí teniu la recepta. Prengui una a la nit, i no més somnis.»

Però llavors el noi diu: «Puc esperar fins demà per començar a prendre les píndoles? Tenim finals de ratolins aquesta nit. La Copa del Món!»

Tracta sobreel nostre despertar. És molt similar. Volem despertar. Sabem que és un somni, i no és tan genial. Però encara volem veure les finals. O alguna cosa en el somni continua mantenint-nos enrere i esperem. Per això ens quedem en el somni.

Així que estigueu atents. Si no et pott despertar o vas lentament, això significa que tens alguna cosa que et manté enrere. I heu de saber què és. El mestre pot ajudar-vos, però el millor mestre és aquí a dins vostre.

Oleg Šuk JDPSN

(De L’Escola Kwan Um de Zen)