Dos llops lluitant

Fa poc vaig sentir una història de dos llops. En aquesta història, un avi ensenyava coses de la vida al seu net. Li deia: «Hi ha una lluita dins meu. És una lluita brutal entre dos llops. Un llop expressa por, ira, enveja, pena, penediment, cobdícia, arrogància, odi i mentides. L’altre expressa joia,  pau, amor, esperança, humilitat, bondat, amistat, generositat, fe i veritat. Aquests dos llops sempre lluiten entre ells». «Fillet meu, aquesta lluita també passa a dins tot. I no només a tu, sinó a dins de cada persona.» 

El net va pensar-hi durant una estona. –Llavors va preguntar al seu avi: «Quin llop guanyarà?» I l’avi va respondre: «Aquell que alimentis perquè guanyi». 

Així que quin llop vols alimentar? Veus que tenim l’opció de triar? Si t’enganxes a la ira, com pots deixar-la anar i alimentar el llop de la bondat i la comprensió? 

L’única manera que teinm de triar sàviament és anar al lloc anterior a la ira i la bondat. A la nostra escola, n’anomenem «abans del pensament». I és aleshores que retornem a la ment del moment. Hem de recordar que podem triar quin llop alimentem. Quan vius plenament cada moment els dos llops dels contraris despareixen del tot. Quan fem alguna cosa al 100 %, els contraris desapareixen. Llavors la nostra situació correcta, relació correcta i funció correctes es tornen clares. És en aquest moment que poden ajudar realment aquest món. 

De la xerrada Inka de Myong Hae Sunim, JDPSN