Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Retir zen març 2021

March 13, 2021, 05:00 - March 14, 2021, 13:00

Yong Maeng Jong Jin: saltar com un tigre mentre estàs assegut

Online. Seu tant com vulguis i uneix-te des de qualsevol part del món!

(El termini d’inscripció finalitza 3 dies abans del retir)

 

Condicions d’excepcionalitat

El retir es podrà fer presencialment sempre que la situació provocada per Covid-19 ho permeti. Si las circumstancies canvien, s’ha de tenir en compte que:

• Si s’ha de reduir el numero de persones que poden assistir presencialment es tindrà en compte l’ordre d’inscripció.
• En cas d’haver d’anul·lar la modalitat presencial, les persones inscrites en aquesta modalitat podran canviar el format de retir online, formalitzant el canvi de modalitat realitzant el pagament tal como s’indica en l’apartat corresponent en aquesta mateixa pàgina.

ONLINE

 Preu 


20€

 

Ens trobarem i practicarem a Zoom. T’enviarem un correu electrònic amb les dades d’accés al retir. Si no tens Zoom instal·lat al dispositiu, pots descarregar-lo de forma gratuïta aquí.  Si et confons amb l’horari  no t’amoïnis. Simplement entra i segueix.

Hi haurà pauses pels àpats (consulta l’horari més amunt). Utilitza la meditació caminant per anar al bany i per beure quan calgui.

Rebràs una invitació a la sala d’entrevistes “virtual” quan sigui la teva hora. Hauràs d’acceptar-la per entrar i a l’acabar tornaràs a la sala general. A l’entrevista tens l’oportunitat de fer qualsevol pregunta sobre la pràctica i/o la teva vida i de treballar amb els Kong-ans.

Tothom participa en l’horari complet. Si estàs malalt o tens alguna emergència que t’impedeixi assistir a alguna part de l’horari, si us plau comunica-ho al «Head Dharma Teacher».

 • 5.00h Llevarse
 • 5.15h 108 postracions
 • 5.45h Cants del matí
 • 6.40h Meditació (2x 30 min)
 • 8h Esmorzar
 • 9h Període de treball
 • 10.20h Pausa
 • 11h Meditació (3 x 30 min)
 • 13h Dinar
 • 15h Passeig
 • 15.50h Meditació (1 x 1h)
 • 17h Sopar
 • 18.30h Cants de la tarda
 • 19.35h Meditació (2 x 30 min)
 • 20.45h Quatre Grans Vots
 • 22.00h Dormir

El retir acaba l’últim dia després de dinar

Procura trobar un lloc de casa teva tranquil, on practicar sense interrupcions. Pots col·locar una tauleta on posar qualsevol cosa que t’inspiri a practicar la meditació, com una estàtua de buda, una imatge, una espelma i/o un encens. Això és opcional. Seu en un coixí de meditació, si en tens, o en un coixí que et permeti estar còmode en posició de meditació. Segueix les indicacions del micròfon per a la meditació, càntics, pauses, entrevistes, etc.
(Si al retir es fan cants, porta el llibre de cants imprés o descarregat a una tauleta o dispositiu còmode per tenir a la mà.)

Pots participar amb un telèfon o tauleta, però és molt recomanable un ordinador portàtil perquè veuràs la imatge més gran i a més participants alhora.

S’espera que tots els participants segueixin les regles següents i mantinguin l’harmonia de la comunitat durant el temps de retir.

1. El retir es fa en silenci. El mestre zen Seung Sahn va dir: «El silenci és millor que la santedat». Bodhidharma es va asseure en silenci en Sorim durant nou anys. El silenci aprofundeix la nostra pràctica, i ens beneficia a nosaltres i als altres. Si el teu treball no requereix que parlis, guardar silenci t’ajudarà.

2. Arriba a temps a totes les sessions de pràctica i xerrades Dharma. Accedeix sempre a la sala Dharma online puntualment. No entris ni surtis de la sala Dharma durant la meditació o els cants, excepte per anar o tornar d’una entrevista o atendre un imprevist.

3. La meditació caminant és la continuació de la meditació asseguda. Pots sortir del teu espai físic i de la sala Dharma online durant la meditació caminant quan sigui necessari. En tornar a entrar a la sala Dharma online, fes-ho amb el micro apagat.

4. Tothom ha d’assistir a totes les sessions de pràctica. Si estàs malalt i no pots assistir, si us plau notifica-ho al Head Dharma Teacher (HDT) abans de la sessió de pràctica que has de perdre’t.

5. Si durant la meditació tens son o et fan mal les cames pots fer una petita reverència i posar-te de peu darrere el teu coixí per seguir la meditació dret/a.

6. Durant el retir et recomanem que evitis sempre que sigui possible la comunicació amb l’exterior. Realitzar trucades telefòniques, enviar o rebre correu electrònic, etc., et distreurà del teu estat meditatiu.

7. El HDT controlarà l’obertura i tancament de la sala Dharma i l’accés a la sala d’entrevistes. Si tens algun problema o petició, digues-li al HDT.

8. No facis servir roba de colors brillants ni barrets durant el retir.

9. El període de treball és part de la pràctica formal. Aprofita’l per realitzar tasques de casa teva amb atenció plena.

10. Si algun participant trenca alguna de les regles anteriors, se li demanarà que abandoni el retir.

Si vols fer el retir però la teva situació personal i/o familiar no et permet assistir a tota la jornada posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant un missatge de correu electrònic.

Per formalitzar la teva inscripció al retir online cal que facis el pagament mitjançant una de les següents opcions:

 • Paypal: boricentrozen@hotmail.com
 • Transferència bancaria:
  • Associació Bori Centre Zen (CaixaBank)
  • IBAN: ES26 2100 0539 7201 0050 3923

Recorda posar el teu nom en el concepte de la transferència i fer referència al retir, per exemple: Retir Juny Maria Pagès.

Un cop realitzada la transferència recorda enviar un correu electrònic a boricentrozen@hotmail.com amb el comprovant de pagament.

Comprova el teu fus horari aquí.

Pots reservar el nostre apartament durant el retir. Segueix aquest enllaç per veure els preus y la disponibilitat.

Details

Start:
March 13, 2021, 05:00
End:
March 14, 2021, 13:00
Event Category:

Organizer

Bori Centre Zen
Phone:
+34 655 033 018
Email:
boricentrozen@hotmail.com

Venue

Bori Sa (Puli)
Sales de Llierca
Sales de Llierca, Girona 17853 Spain
+ Google Map